مقدمه
آشنایی با نحوه تعمیر ابزار جوشکاری(Welding tools) برای هر کاربری که در این صنعت مشغول به کار است اهمیت دارد. جوشکاری فرایندی است که طی آن سازه های فلزی مختلفی تولید می شود. به همین دلیل از جوشکاری در صنایع مختلف نظیر پل سازی، ساختمان سازی، صنعت حمل و نقل و .. استفاده می گردد.
در جوشکاری از ابزارهای مختلفی استفاده می شود. این ابزارها شامل آچار، چکش، انبردست، انبر جوشکاری، سیلندر گاز جوشکاری، پانچ، برس سیمی، ابزار مقیاس فلز، شیر تنظیم کننده گاز، عینک جوشکاری، تورچ یا مشعل جوشکاری و … می باشند.
ولی یکی از مهمترین ابزارهای جوشکاری دستگاه جوش است. این دستگاه یک دستگاه حساس، پیشرفته و پیچیده است و می تواند قطعات فلزی مختلف را به هم وصل کند. دستگاه جوش بمانند تمام تجهیزات صنعتی به مرور زمان یا قرار گرفتن در محیط نامناسب و یا به دلیل استفاده نادرست خراب می شود.
در چنین زمانی دستگاه جوش نیاز به تعمیر دارد. ولی از آنجایی که این دستگاه پیچیده است باید تعمیر ابزار جوشکاری به افراد متخصص و تکنسین های حرفه ای بسپارید. حال اگر شما هم به دنبال تعمیر ابزار جوشکاری هستید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

علل خرابی ابزارهای جوشکاری
ابزارهای جوشکاری به دلایل مختلفی خراب می شوند که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- یکی از رایج ترین دلایل خرابی ابزارهای جوشکاری نوسانات برق یا ضعیف بودن برق محل جوشکاری می باشد که حتی می تواند سبب سوختگی دستگاه جوش شود.
- استفاده بیش از حد، مداوم و طولانی مدت از دیگر دلایل رایج خرابی ابزارهای جوشکاری هستند. در صورتی که ابزارهای جوشکاری استراحت نکنند قطعات آن ها داغ و در نهایت خراب می شوند.
- الکترودهای نامرغوب با کیفیت پایین، کابل های آسیب دیده و یا استفاده از انبرهای جوشکاری ناقص و معیوب می تواند سبب خرابی دستگاه جوش شود.
- قرار دادن ابزارهای جوشکاری در محیط نامناسب خصوصا محیط های مرطوب از دیگر دلایل خرابی هستند. وارد شدن رطوبت به داخل ابزارهای جوشکاری سبب اتصال کوتاه و در نهایت آسیب رسیدن به قطعات الکترونیکی می شوند.
- ضربه خوردن شدید یا متعدد از دیگر دلایل شایع خراب شدن ابزارهای جوشکاری است. چرا که سبب ترک خوردگی دستگاه یا شکسته شدن قطعات داخلی می شود.
- قطعات الکترونیکی دستگاه جوش نظیر خازن ها، دیودها و ترانزیستورها به مرور زمان خراب می شود. با خراب شدن آن ها عملکرد دستگاه جوش مختل می گردد.
- خراب شدن کانکتورها و کابل جوش سبب خرابی دستگاه می شود.
- خراب شدن فن خنک کننده سبب می شود قطعات داخلی بیش از حد گرم شوند و در نتیجه بسوزند.

مشکلات رایج در ابزارهای جوشکاری
- دستگاه روشن نمی شود که ناشی از خرابی یا قطع شدن کابل و دو شاخه، خراب شدن قسمت پاور اصلی، خراب شدن منبع تغذیه و … می باشد.
- کیفیت جوشکاری ضعیف و دارای افت است که ناشی از خرابی در قسمت تقویت جریان، خراب شدن برد کنترل و ضعیف شدن اتصالات موتور می باشد.
- خاموش شدن دستگاه حین کار که ناشی از خراب شدن رله و سیم کشی، خراب شدن دیودها و خازن و .. می باشد.
- احساس بوی سوختگی از دستگاه که نشات گرفته از قطعات داخلی است.
- ایجاد سر و صدای غیر عادی که ناشی از خراب بودن خازن ها، ترانس و یا برد مدار می باشد.
- داغ شدن بیش از حد دستگاه که ناشی از خراب بودن فن و یا مسدود شدن مسیر هوا است.
ابزارهای جوشکاری قابل تعمیر در بهروزکو
در صورت مشاهده هر کدام از نشانه های بالا دستگاه و ابزارهای جوش شما نیاز به تعمیر دارد. از آنجایی که ابزارهای جوش تخصصی و پیچیده هستند باید یک مرکز تعمیر ابزار جوشکاری حرفه ای پیدا کنید. بهروزکو یکی از معتبرترین مراکز خدمات رسانی در زمینه تعمیر ابزار جوشکاری است.
این مجموعه حرفه ای با برخورداری از کادری مجرب با دانش فنی بالا در زمینه تعمیر ابزار جوشکاری خدمات ارائه می دهد. به طور کلی بهروزکو در دو حوزه خرید و فروش ابزارآلات استوک و تعمیر ابزار آلات صنعتی و ساختمانی فعالیت دارد. بنابراین اگر به ابزارهای استوک دسترسی ندارید می توانید به وبسایت بهروزکو مراجعه کنید.
همچنین این مجموعه تخصصی تمام محصولات تعمیری را تا حداکثر 72 ساعت تعمیر می کند. بنابراین کسب و کار شما به دلیل خرابی ابزار جوشکاری متوقف نمی شود. از دیگر خدمات تعمیر دستگاه جوشکاری بهروزکو این است که این مجموعه هیچ هزینه ای بابت ارسال و دریافت تجهیزات تعمیری از مشتریان دریافت نمی کند. لذا مشتریان می توانند ابزارهای جوشکاری تعمیری خود را به صورت رایگان به بهروکو ارسال و یا دریافت کنند.
بهروزکو برای تمام محصولات تعمیراتی خود یک گارانتی 6 ماهه ارائه می دهد.

مراحل تعمیر ابزارهای جوشکاری
- عیب یابی دستگاه جوش و بررسی برد تغذیه اصلی، برد کنترل، مدار سوئیچینگ یا برد مین و …
- تعویض قطعه دستگاه جوش
- تعمیر سیستم خنک کننده
- سرویس قطعات فرسوده
نکات ایمنی در حین تعمیر ابزار جوشکاری
- قبل از تعمیر ابزار جوشکاری حتما برق آن را قطع کنید.
- حتما از دستکش و عینک های ایمنی استفاده کنید تا از بدن خود در برابر آسیب های احتمالی جلوگیری نمایید.
نتیجه گیری
ما در این مطلب در مورد تعمیر ابزار جوشکاری صحبت کردیم. این ابزارها به دلیل قرارگیری در محیط نامناسب و مرطوب، نوسانات برق، ضعیف بودن برق محل جوشکاری، شکستگی و ضربه و … خراب می شوند. مجموعه بهروزکو یکی از بهترین مراکز ارائه دهنده خدمات تعمیر دستگاه جوشکاری است.

سوالات متداول:
آیا ابزار جوشکاری قابل تعمیر است؟
تکنسین ها با بررسی کردن ابزار و تشخیص عیوب می توانند ابزار جوشکاری را تعمیر کنند.
هزینه تعمیر ابزار جوشکاری چقدر است؟
هزینه تعمیر با توجه به فاکتورهایی نظیر نوع ابزار، میزان خرابی، مقدار قطعات به کار برده و … متغیر است.
آیا بهروزکو گارانتی ارائه میدهد؟
بهروزکو برای تمام محصولات تعمیراتی خود یک گارانتی 6 ماهه ارائه می دهد.