در دسته ی ابزارهای حرفه ای در صنعت ساخت و ساز ابزاری به نام دریل بتن کن قرار دارد که در اجرای پروسه ی تخریب و سوراخ کاری استفاده می شود.
در این مقاله میخواهیم شما را در زمینه ی خرید انواع دریل های بتن کن راهنمایی کنیم؛ پس همراه ما باشید.
دستگاه دریل بتن کن چه می باشد؟
جالب است بدانید به دستگاه دریل بتن کن، ابزارهای برقی دو کاره نیز می گویند زیرا هم قابل استفاده برای تخریب های خیلی سبک هستتند و هم با استفاده از دریل برای سوراخکاری در بتن، سنگ و آجر استفاده می شوند. از کاربرد های دیگر این ابزار می توان به ظرفیت های گوناگون برای سوراخکاری و کنده کاری بتن و دیوار اشاره کرد.
خیلی از مشتریان این دستگاه را با دستگاه چکش تخریب به دلیل شباهت در کارکرد اشتباه می گیرند. اما چکش های تخریب همانطور که از اسمشان پیداست، فقط می توانند کار تخریب را انجام دهند. ولی دریل های بتن کن با نوع عملکرد ترکیبی که دارند، علاوه بر خاصیت تخریب خود، حالت چرخشی را نیز دارا هستند که مانند دریل عمل می کنند.
نکته قابل توجه این است که تفاوت ساختار این دو دستگاه در این است که نباید به هیچ وجه از دریل های بتن کن حتی اگر در سایز های بزرگ و قدرت بالا باشد، برای کنده کاری استفاده نمود. زیرا دریل های بتن کن عمدتا برای سوراخ کاری طراحی شده است چرا که سیستم داخلی آنها آرمیچری می باشد و دارای نیروی چرخشی است. باید توجه داشت که کارایی آنها حتما باید بر اساس طراحی آنان باشد؛ البته بخش بتن کن آن هم قطعا باید مورد استفاده قرار گیرد ولی توجه اصلی به این است که برای مثال عمده استفاده آن یعنی حدود 70 درصد استفاده از این دستگاه باید جهت سوراخکاری و در صورت نیاز برای مثال هنگام برخوردن به قطعات سنگی دیوار یا برخوردن به بخش سختی از سطوح در 30 درصد مواقع که این آیتم بروی دستگاه طراحی شده است مورد استفاده قرار می گیرد.
قدرت خای دریل بتن کن بر چه اساس می باشد؟
به طور کلی قدرت و توان این دستگاه با دو واحد سنجیده می شود که عبارت است از:
- وات
- ژول
انواع دریل بتن
دریل های بتن کن به دو مدل تقسیم می شود که عبارتند از:
1. بتن کن چهار شیار
2. بتن کن پنج شیار
دریل بتن کن چگونه کار می کند؟
بتن کن با ایجاد نیروی چکشی شروع به کار میکند. این دستگاه ها برای ایجاد حرکت چکشی از مکانیزم بادامکی استفاده می کنند. این مکانیزم را میتوان به دلخواه فعال و غیرفعال کرد که این ویژگی سبب میشود دستگاه بتواند در سه حالت زیر کار کند:
- حالت دورانی: در این حالت مکانیزم چکشی غیرفعال می شود و می توان از دستگاه به عنوان یک دریل معمولی استفاده کرد.
- حالت چکشی همراه با دوران: در این حالت هم حرکت دورانی و هم مکانیزم چکشی دریل فعال است. این حالت همان حالتی است که دستگاه از ابتدا برای آن طراحی شده است و امکان ایجاد سوراخهای بزرگی را در مواد مختلف برای کاربر فراهم می کند.
- حالت چکشی: در این حالت مکانیزم چکشی فعال است و حرکت دورانی غیرفعال می شود. در این حالت می توان با سوار کردن قلم های مختلف روی دستگاه، از آن برای کارهای تخریبی سبک استفاده کرد.
لازم به ذکر است بیشتر بتن کن ها تنها میتوانند در دو حالت قبلی کار کنند و حالت چکشی بیشتر در بتن کن های قوی دیده می شود.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم که با دادن اطلاعات کلی دربارع ی انواع و کاربرد دریل های چکشی به شما اطلاعاتی بدهیم. شما می توانید با مراجعه به سایت ابزار یراق بهروز، انواع دریل های بتن کن در برند های مختلف را مشاهده کرد و با ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی کالا خریداری کنید.